METAFYSIEK

Straling en Acupunctuur

Bij straling denken we al gauw aan iets schadelijks, maar bijvoorbeeld de straling uit het heelal, zoals van de zon en de sterren is heel belangrijk om ons energiesysteem in beweging te houden. Dit geldt ook voor de elektromagnetische golven in onze omgeving die bijvoorbeeld samen hangen met  weersomstandigheden of een bepaalde plek in de natuur. Technische straling, zoals golven van radio/TV- en GSM zenders kunnen daarentegen eerder een negatieve invloed hebben waardoor ons energiesysteem ontregeld raakt met diverse klachten tot gevolg. Met name de leverenergie heeft het dan moeilijker om z’n ontgiftende werk goed te doen.

Een elektromagnetische verstoring in ons lichaam kan ook van binnen uit veroorzaakt worden, bijvoorbeeld door een chronische ontsteking of een litteken. Zo’n ontstekingshaard zit vaak in het gebit of bij de amandelen, deze stoorvelden kunnen dan langdurig ons meridiaan-systeem ontregelen met klachten elders in ons lichaam tot gevolg.

Stoorvelden hoeven niet alleen een lichamelijke oorzaak te hebben. Een negatieve overtuiging waar we maar mee rond blijven lopen kan ons energiesysteem behoorlijk op slot zetten, waardoor ook lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Bewust worden en loslaten van zo’n overtuiging heft de blokkade in onze meridianen op.

Negatieve- of sombere gedachten verstoren onze innerlijk rust en evenwicht en daarmee onze hartenergie. Ons hart produceert veruit het sterkste elektromagnetisch veld in en buiten ons lichaam en een disharmonische hartenergie veroorzaakt daarom ook een verstoring van het energetisch veld om ons heen en daarmee van de wereld om ons heen.

Door dus regelmatig even bij onze gedachten stil te staan, leveren we al een simpele bijdrage aan vermindering van elektromagnetische verstoring.

 

Frank van Rantwijk, Acupunctuurpraktijk Metafysiek

 

Dit artikel is ook geplaatst in de Goudbron, september 2016, de nieuwsbrief van:
Therapeutencollectief De Gouden Cirkel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de oplossing van de som in, dit is een beveiliging om robots geen commentaar te laten plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.